Gyakori kérdések

Legalább kéthetes utazást ajánlunk, viszont a három hét a legideálisabb. Legalább 10 napot mindenképp ajánlatos az utazásra szánni. Rövidebb utakat semmiképp nem ajánlunk. Az utazás alapja a szervezet megtisztítása különböző egymáshoz kapcsolódó ayurvédikus technikákkal, amelyek rövid távú tartózkodás során nem betarthatóak.

Az egész év során bármikor jelentkezhet ayurvédikus utazásra. November-március a száraz évszak Indiában, ez a turistaszezon. Áprilistól októberig tart a monszun szezon. Ilyenkor az árak alacsonyabbak mint a főszezonban, és az Ayurveda számára a monszun szezon a legalkalmasabb. Az éghajlat párás és kevésbé fülledt. Ugyanakkor a pórusok kinyílnak, és a test gyorsabban szívja fel az ayurvédikus eljárások során használt természetes olajokat.

Az Indiába való belépéshez vízum szükséges, melyet 2016.2.26-tól már online is kérvényezhet. Örömmel segítünk ügyfeleinknek a kérdőív kitöltésében.

A védőoltás nem kötelező. Viszont ha aggódik, javasoljuk az A és B típusú sárgaság elleni védőoltást. Az ayurvédikus központban való tartózkodása alatt Ön orvosok felügyelete alatt áll, minden központ megfelel az európai higiéniai előírásoknak. Elég körültekintőnek lenni a kirándulások során, kizárólag zárt PET-palackból igyon vizet, ne az utcán étkezzen, ne mossa le a gyümölcsöt a nyilvános csapból származó vízzel, ne igyon jeges italt, és gyakran mosson kezet. A szúnyogok ellen megfelelő védekezés a riasztószerek használata, amelyek minden üzletben általánosan beszerezhetőek.

India egy hatalmas és sokszínű ország, amely 25 államból áll. India legdélibb állama Kerala, az Ayurveda szülőhelye. Kerala nagyon biztonságos. Nem áll fenn az erőszakos bűncselekmények veszélye, és amíg betartja a szokásos óvintézkedéseket, az esetleges lopásokat is elkerüli. Készüljön fel a repulőtéren való sok ellenőrzésre, mindig legyen Önnél a beszállókártyája, még akkor is mikor leszáll a gépről.

Nem találta meg kérdésére a választ?

Segítségre van szüksége? Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot